Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

CALENDÁRIO (67) 3331-1655
Atendimento: Seg a Sex - 12h às 18h

Notícias


Mato Grosso do Sul é destaque na produção de Tilápias

Categoria: Alimentos, CEA, Comissões, CRMV-MS, Curiosidades, Destaques, Notícias | Publicado em: 27/11/2020

A produção brasileira de peixes de cultivo cresceu 4,9% em 2019, atingindo 758.006 toneladas. O levantamento é da Associação Brasileira da Piscicultura (Peixe BR), entidade que reúne todos os segmentos da cadeia da produção de peixes de cultivo no país.

A Tilápia mantém a liderança entre as espécies mais produzidas no país, com produção de 432.149 toneladas, representou 57% de toda a piscicultura brasileira em 2019.

Mato Grosso do Sul é o 8º Estado em produção de peixes, com 29.800 toneladas em 2019. Desse total produzido, 25.300 toneladas foram de tilápias.

A piscicultura é um importante segmento das exportações do Brasil, representando quase US$ 12 milhões, em 2019.

Mato Grosso do Sul despontou em exportação de pescados em 2019, sendo a tilápia a espécie mais exportada pelo Estado, atingindo 20.300 toneladas.

Com uma grande disponibilidade de área, água e clima propício para a produção de peixes, Mato Grosso do Sul tende a crescer na produção tanto da tilápia, quando de espécies nativas.

O Estado passa a contar com um importante instrumento de apoio à produção lançado pela Secretaria de Meio Ambiente, Desenvolvimento Econômico, Produção e Agricultura Familiar, o PROPEIXE – Programa Estadual de Fortalecimento da cadeia produtiva do peixe, tem entre suas metas duplicar o processamento de peixes até 2022.

Dados: Peixe BR, COMEXSTAT/Ministério da Economia, SEMAGRO/MS.

Texto Produzido pela Comissão Estadual de Aquicultura (CEA/CRMV-MS)


Compartilhe:



Ver mais notícias

Deixe um Comentário








Ver galeria de fotos

Ver galeria de vídeos

Ver galeria de podcasts